Nationella provet svenska/sva

Tisdag idag och hela Sveriges 9:or skriver nationella prov. Sist jag gjorde detta var 2017 och jag minns det som igår, temat var hårresande och jag valde att skriva en krönika samtidigt som eleverna skrev sina texter. Den handlade om min slöja och hamnade sen på nyheter24. Det var mina första nior i grundskolan, som jag saknar dem! Nu är det min mentorsklass tur, jag har känt dem sen de gick i 7:an så strax innan de skulle börja läsa sina texter kände jag hur sentimental jag blev av att säga orden” nu börjar slutet på er grundskoletid” 😢. Vi läste den åkallan man läser vid prov, pratade av oss lite snabbt och sen drog provet igång. 09.00, och här sitter jag, i samma klassrum där jag gråtit, skrattat, varit gravid i, haft ungarna och maken på besök, firat högt och lågt och tänker tillbaka på allt. Livet går så fort, jag har så många minnen med dessa elever och jag vet att många av dem kommer jag säkert ha kontakt med flera år fram, det tackar sociala media för 💕

2 thoughts on “Nationella provet svenska/sva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s